ناراحت نباش بابا نظر خودم رو کلی گفتم واسه هرکسی که میخونه
آخه کلا اکثریت ملت اینطوری هستن که یه استاندارد یا فناوری جدیدی میاد فکر میکنن به هر قیمتی باید همه چیز رو ببرن تحت اون و استاندارد و فناوریهای قدیمی دیگه شدن اخ!
یادمه یه زمانی مثلا یه شرکت رفته بودم استخدام بشم، اون زمانها که دات نت نسبتا تازه اومده بودن، بعد توی اون شرکته داشتن کار میکردن یه برنامه رو که قبلا با سی++ نوشته بودن ببرن تحت دات نت!! من گفتم بابا آخه واسه چی مگه چه ضرورتی داره تازه سی++ که پرفورمنس بهتری داره!
بنظر من بعضی وقتا حتی فناوریهای قدیمی بهتر کار میکنن به دلایلی.
خودم اخیرا مثلا ایمیل یاهو که داشتم سویچ کردم به حالت قدیمی کلاسیکش، چون حالت ایجکس سنگین بود لود و عملیاتش اکثرا کند و دردسرساز میشد. جالب اینکه وقتی سویچ کردم به کلاسیک متوجه شدم که سرعت و راحتی کار باهاش واقعا بیشتر هم هست. حالا شاید روی رایانه های قوی بروز و اینترنت با سرعت خوب، ایجکسش بهتر باشه، ولی هنوزم بخش عمده ای از رایانه ها و اینترنت مردم جهان از نوع متوسط و نسبتا ضعیف هست.
حالا ملت خیلیا اصرار دارن همه چیز رو بکنن ایجکس! اونم وقتی اونقدری مایه نمیذارن نمیتونن یه چیزی بی نقص درست کنن.
یه فرضی هم که بعضیا توی برنامه نویسی میذارن اینکه مثلا سیستم خودشون قوی هست و برنامه رو توی همون توسعه و تست میکنن و میدن بیرون، بدون اینکه روی سیستمهای ضعیف تر و حداقل متوسط هم یه تستی چیزی بزنن و تطبیق بدن اگر لازم باشه.
همینطور حتی دربارهء چیزهایی مثل Tableless design هم بنظر من لزوما نباید اصرار باشه. میشه جدول رو با روش CSS هم ترکیب کرد.
تازه توی همین منبعی که شما گذاشتی گفته اگر این کار رو کردید یه role="presentation" بذارید واسه جدول؛ یعنی نمیگه نه حتما هیچوقت نباید استفاده کرد هیچکس حق نداره استفاده کنه.
ضمنا به این مثال ها ماجرای XHTML رو هم باید اضافه کنیم که یک استانداردی بود که در عمل روشن شد تصمیم درستی نبوده، و شکست خورد:
http://hamidreza-mz.tk/?p=958
بنظر من بهرحال آدم نباید در برنامه نویسی زیاد به خودش سخت بگیره بی دلیل. چه توی مسائلی مثل رعایت استاندارد یا استفاده از آخرین فناوری های روز باشه و چه در مسائلی مثل بهینه سازی که قبلا سرش بحث زیاد کردیم.
کلا جوگیری و افراط توی این مسائل پدیدهء متداولی هست.
حالا یجایی هست مثلا شرکت و برنامهء بروزی میخواد باشه، کار تیمی هست، باید استاندارد باشه، این مسائل مهمتر میشن.