رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقایسه ای بر تکنولوژی ASP.NET و زبان PHP
#1
سادگی :
ما نمی توانیم به کاربران بگوییم PHP ساده تر است یا زبان های تکنولوژی ASP.NET مثل C# , VB برای پی بردن به این موضوع کاربر باید با دیدن مثال های مشابه از هر دو مورد و مطالعه مقدماتی به این نتیجه برسد که درک و فهم کدام یک برای وی آسانتر است.
نکته :
به عنوان یک معلم همیشه دانش آموزانم با تگ های زبان HTML و PHP در نهایت ترکیب این دو مشکل پیدا می کنند و بالعکس درک زبان #C برای آنها به مراتب ساده تر است.
با یک مثال ادامه می دهیم :
کدهای زیر مربوط به تعریف یک متغیر، مقدار دادن به آن و چاپ در خروجی می باشد :

[عکس: asp-vs-php.jpg]

تقریبا" تمامیه کاربران آماتور با علائم ، $ ، [] ، {} ، () ، -> مشکل دارند ، نمی خواهم بگویم در زبان #C این علائم وجود ندارند لکن در مقایسه ، زبان PHP دارای پیچیدگی های نوشتاری بسیار زیادتری می باشد.

برخی از PHP کاران و حتی مولفان معتقدند شباهت PHP به زبان C و ++C یادگیری آن را ساده تر کرده است من این جمله رو بدین شکل کامل می کنم :
" شباهت PHP به زبان C و ++C یادگیری آن را ساده تر کرده است ، اما شباهت زبان #C به زبان های C و ++C بیشتر از PHP می باشد! "

نتیجه : در مبحث سادگی پیروز میدان، زبان های تکنولوژی ASP.NET می باشند.





محیط توسعه یا IDE :
تعداد IDE های زبان PHP بیشتر از ASP.NET می باشد که از مهمترین آنها می توان به phpStorm , NetBeans , ZendStudio اشاره کرد.
ولی کدامیک می تواند با IDE تکنولوژی ASP.NET که VisualStudio می باشد رقابت کند؟!
پاسخ مشخص هست : هیچکدام.
می توانید آنها را در سیستم خود نصب و مقایسه کنید تا متوجه این موضوع شوید.
نتیجه : درست هست که تعداد IDE های زبان PHP بیشتر از ASP.NET می باشند اما هیچکدام به اندازه VisualStudio کامل نیستند.



کامپایل یا تفسیر:
PHP کاران معتقدند به خاطر تفسیری بودن PHP (اجرای کدها به صورت خط به خط و نه یکباره) سرعت اجراء از کامپایلرهای ASP.NET بیشتر است.
این حالت درست است اما تنها زمانی که پروژه پس از اجراء دارای هیچ خطایی نباشد!
یک سوال؟چقدر احتمال دارد پروژه نوشته شده بدون هیچگونه خطایی اجراء شود؟
تقریبا" احتمال آن صفر است ، هموار خطایی ناپیدا وجود دارد.
زمانی که یک PHP کار برای برطرف کردن خطاهای پروژه بعد از اجراء قرار می دهد اگر از زمان کامپایل IDE های ASP.NET بیشتر نباشد کمتر نیست.
البته کاربرانی که دات نت کار می کنند باید دارای سیستمی با سخت افزاری قوی جهت نصب و اجرای VisualStudio و بانک اطلاعاتی SqlServer باشند در صورتی که PHP با حداقل های سخت افزاری و IDE های سبکتر دارای سرعت بالایی در اجراء می باشد.
نتیجه : با توجه به تمام توضیحات باید قبول کرد PHP دارای سرعت بالاتری می باشد.



امنیت
این موضوع ارتباط مستقیم با دانش برنامه نویس و رعایت اصول روش های کدنویسی در این رابطه دارد ، تنها موردی که می توان به آن اشاره کرد این هست که در دات نت یک سری الگوریتم های آماده شده وجود دارند که در پشت پرده از سایت شما محافظت می کنند و این از هک شدن سایت های برنامه نویسان آماتور تا اندازه ای جلوگیری می کند.



هزینه ها
در گذشته فضاهای میزبانی (هاست) ویندوز نسبت به لینوکس گرانتر بود اما در حال حاضر قیمت ها تقریبا" برابری می کنند.
اگر مسئله کپی رایت را در نظر نگیریم هزینه استفاده از برنامه های مایکروسافت برای دات نت تقریبا" رایگان هست ، گذشته از این می توان از نسخه های رایگان استفاده کرد ولی نسخه های رایگان دارای محدودیت استفاده از امکانات هستند و پاسخگوی پروژه های بزرگ نیستند.
نتیجه : در این مبحث پیروز میدان PHP می باشد ، هزینه های هاستینگ ارزان تر و برنامه های رایگان بدون محدودیت جهت کدنویسی و اجراء پروژه ها نسبت به تکنولوژی ASP.NET از مزایای غیرقابل چشم پوشی می باشد ، همچنین اگر زمانی قوانین کپی رایت در کشور اعمال شوند استفاده از دات نت گرانتر خواهد بود.



سیستم های مدیریت محتوا (CMS)
مهم ترین CMS تکنولوژیASP.NET دات نت نیوک می باشد که از نظر گستردگی ، افزونه ها و منابع پشتیبانی با فاصله زیادی نسبت به CMS های زبان PHP همچون جوملا، وردپرس، دروپال و ... عقب می باشد.



بازار کار
در ایران خصوصا" برای برنامه نویسان ، کار آشفته بازاری بیش نیست (به جزء تهران)، به گفته اخبار داخلی دومین حرفه از نظر تعداد بیکاری در کشور می باشد، اصلا" هیچ زمینه استانداردی وجود ندارد که بخواهیم بنشینیم و در مورد بهتر یا بدتر بودن PHP و ASP.NET در زمینه استخدام صحبت کنیم.
اکثریت شرکت های برنامه نویسی امور دیگری از قبیل شبکه ، مخابرات ، و ... را نیز انجام می دهند تا بتوانند از پس مخارج خود برآیند ، اینکه صرفا" کسب و کاری تنها با عنوان برنامه نویسی راه اندازی شود از قبل شکست خورده است.
اگر به دنبال درآمد هستید راه های دیگری را طی کنید ، استثناء همیشه هست ولی اکثریت اساتید حال حاضر نیز به تبلیغات دوره های آموزشی و فروش محصولات خود روی آورده اند.
نکته:
برخی فکر می کنند برای اینکه دیگران وارد این گرایش نشوند بدین شکل صحبت می کنم یا افکاری از این قبیل...
خدمت این دوستان عارضم، این گوی و این میدان،تجربه ها را تجربه کنید ، ما را از ضرر و منفعت شما سودی نیست.



نتیجه گیری نهایی :
در این مقاله سعی کردم مهمترین موارد را ذکر کنم ، البته که بدون نقص نخواهد بود و در تکمیل آن کوتاهی نخواهم کرد.
انتخاب با شماست ، هیچکس نمی تواند بگوید کدام بهتر و یا کدام بدتر است ، هر دو قابلیت اجرای پروژه هایی با موضوعیت های مختلف را دارند ، هر دو قدرتمند و انعطاف پذیرند ، مهم این هست که پس از انتخاب بتوانید با علاقه ، تلاش مستمر و بروزرسانی اطلاعات خود به یک برنامه نویس حرفه ای با عمق زیاد تبدیل شوید.
پایان.
منبع
پاسخ
تشکر شده توسط: habibvafapour , hamo , YN97




کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان